ΔΙΑΦΟΡΑ

Επιλέγοντας φαγητοδοχείο

Καθώς προχωράμε στην δεύτερη βδομάδα του σχολείου, ξεκινήσαμε πλέον και το ολοήμερο. Που σημαίνει μεσημεριανό.Μας ενημέρωσαν από το νηπιαγωγείο ότι το φαγητό πρέπει να είναι σε δοχείο που να κλείνει καλά και να μπαίνει σε φούρνο κανονικό για το ζέσταμα.

Οπότε αγοράσαμε και εμείς ένα ανοξείδωτο δοχείο κατάλληλο για τρόφιμα που είναι και ισοθερμικό.

Όμορφο , πρακτικό και φυσικά σε μπλε χρώμα που είναι και το αγαπημένο χρώμα του τζιτζικιού.

Inventivemommy

Η συσκευασία του έγραφε ανοξείδωτο δοχείο και δεν το σκέφτηκα παραπάνω αν κάνει  για φούρνο ή όχι . Τι στα κομμάτια, ανοξείδωτο ατσάλι γράφει το κουτί και δεν γράφει και κάτι άλλο.

Inventivemommy

Ότι ήταν γραμμένο πάνω στην συσκευασία του

Και ετοιμάζουμε το φαγητό μας την πρώτη μέρα και όλα καλά. Και η μαμά ευτυχισμένη που δεν θα υπάρχουν διαρροές και ο τζίτζικας για το μπλε φαγητοδοχείο του.

Έλα όμως που η μαμά δεν το σκέφτηκε καλά ή δεν πρόσεξε καλά ότι το ισοθερμικό ταπεράκι από έξω έχει πλαστικό. Έμεινα απλώς στο τι έγραφε η συσκευασία του «ανοξείδωτο ατσάλι«. Ευτυχώς το πρόσεξε η δασκάλα του που με πήρε τηλέφωνο και  άρχισα να το ψηλιάζομαι και εγώ.Και ευτυχώς googlάροντας σε κάποια site υπήρχε στην περιγραφή ότι το συγκεκριμένο ΔΕΝ είναι για φούρνο.

Ευτυχώς τη σώσαμε την κατάσταση και εγώ έτρεχα να βρω ταπεράκι κατάλληλο για φούρνο.

Inventivemommy

Το νέο μας φαγητοδοχείο

Ας πρόσεχα να ήμουν πιο προσεκτική.

Αλλά κάνω μια χαζή ερώτηση. Στις συσκευασίες των προϊόντων δεν πρέπει να αναγράφονται πληροφορίες απαραίτητες για το προϊόν; Και ειδικά για το συγκεκριμένο αν μπαίνει σε φούρνο ή σε φούρνο μικροκυμάτων; Θα μου πείτε τώρα εσύ καλά μαντάμ δεν ήξερες ότι τα ισοθερμικά δεν μπαίνουν στον φούρνο ή όταν το έβγαλες από το κουτί του δεν είδες ότι είναι πλαστικό; Για να πω την αμαρτία μου όχι δεν ήξερα ότι τα ισοθερμικά δεν μπαίνουν στον φούρνο και στηρίχθηκα τόσο στην αναγραφή στην συσκευασία ότι είναι ανοξείδωτο που δεν σκέφτηκα καθόλου για το πλαστικό που έχει στο εξωτερικό του.

Άρα ως καταναλωτής πρέπει να κάνω και τον Σέρλοκ Χολμς και να μην εμπιστεύομαι τι αναγράφεται στις συσκευασίες των προϊόντων. Ή μάλλον καλύτερα για το τι δεν αναγράφεται.

Όπότε τον νου μας για το τι αγοράζουμε

 

Advertisements

3 thoughts on “Επιλέγοντας φαγητοδοχείο

Η γνώμη σας μετράει

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s