ΤΑΞΙΔΙΑ

Αθήνα – Θεσσαλονίκη, ταξίδι με τρένο

Τι καλύτερος τρόπος να ταξιδεύεις με τρένο! Λίγο ρετρό, λίγο σαν από βιβλίο  σαν από διήγημα.
Και αρκετά οικονομικό – έτσι για να ξαναγυρίσουμε στα πεζά .
Ταξιδέψαμε για Αθήνα στις γιορτές και φέτος. Η επιλογή τρένο έγινε γιατί τα εισιτήρια με αεροπλάνο  την εποχή των εορτών «πετάνε» κανονικά. Εισιτήριο μέσω internet που είναι λίγο πιο φτηνά και το ταξίδι μας ξεκίνησε.’Εκλεισα πρώτη θέση γιατί ήθελα να είμαστε λίγο άνετα με το τζιτζίκι και η επιλογή με αποζημίωσε. Άνετες θέσεις που μπορείς να τις ξαπλώσεις κιόλας.
Ήμουν εξοπλισμένη κατάλληλα με διάφορα παιχνίδια για να απασχολήσω τον μικρό γιατί το ταξίδι διαρκεί 5 και κάτι ώρες αναλόγως το δρομολόγιο και τις καθυστερήσεις. Αυτοκινητάκια, παζλ, ζωγραφική.

 

Inventive mommy

 

Και αρχίζει η εξερεύνηση του τρένου. Και εδώ είναι που πραγματικά όχι απλώς ξαφνιάστηκα έμεινα έκπληκτη! Ένας παιδότοπος στο τρένο. Μην φανταστείτε τίποτα φοβερό αλλά είναι ένας χώρος για τα παιδιά μέσα σε τρένο. Βρίσκεται στο βαγόνι της πρώτης θέσης και μπορεί ο οποιασδήποτε να μπει δεν έχει σημασία αν είστε πρώτη ή δεύτερη θέση.Οπότε όπως καταλαβαίνετε τον περισσότερο χρόνο τον περάσαμε εκεί παρέα και με άλλα παιδάκια.
Inventive mommy
Και μετά από τόσο παιχνίδι πεινάσαμε. ‘Ωρα για το εστιατόριο.Στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβανόταν και φαγητό , είπαμε πρώτη θέση είναι αυτή! Μην φανταστείτε τίποτα ιδιαίτερο , κάτω του μετρίου. Αλλά κάτι είναι και αυτό Και μέχρι να έρθει το φαγητό να κάνουμε και κανένα παζλ έτσι για να μην βαρεθούμε.
Inventive mommy
Και το ωραιότερο όλων η τουαλέτα ή μάλλον η πόρτα της τουαλέτας. Σον να μπαίνεις σε διαστημόπλοιο , κάτι σαν Star Τrek ένα πράγμα! Πατάς το κουμπί και ανοίγει αυτόματα. Ξαναπατάς το κουμπί και κλείνει.
Inventive mommy
Όπως και να το κάνουμε ένα ταξίδι είναι πάντα μια εμπειρία και ειδικά όταν ταξιδεύεις με παιδί.
Πάντως σας προτείνω ανεπιφύλακτα να κάνετε ένα ταξίδι με τρένο ,είναι ξεχωριστό.
Advertisements

Η γνώμη σας μετράει

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s