ιατρικά

MMR ΕΜΒΌΛΙΟ

Ήρθε και η δική μας ώρα για αυτό το περιβόητο εμβόλιο το MMR ή ιλαράς , παρωτίτιδας , ερυθράς. Πολύς λόγος και οδυρμός για το συγκεκριμένο εμβόλιο.Υπάρχουν αναφορές ότι μπορεί να προκαλέσει αυτισμό. Ψάχνοντας στο internet βρίσκω αρκετές αναφορές σχετικά με το αν προκαλεί αυτισμό αλλά για να πω την αλήθεια δεν ξέρω τι να πιστεύψω.

Και οι τρεις ασθένειες  – ιλαρά , παρωτίτιδα και ερυθρά μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρές επιπλοκές ειδικά οι δυο πρώτες Και οι τρεις ανήκουν στα λοιμώδη νοσήματα και είναι πολύ μεταδοτικές. Μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και εγκεφαλίτιδα, παγκρεατίτιδα , πνευμονία.

Η παιδίατρός μας όμως είναι πολύ καθησυχαστική. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της παλαιότερα ένα από τα συστατικά του εμβολίου ήταν και η ουσία Thimersal που προέρχεται από τον υδράργυρο  ο οποίος είναι  πολύ  τοξικός και υπεύθυνος για πολλά και ίσως και για αυτισμό. Η συγκεκριμένη ουσία όμως δεν χρησιμοποιείται πλέον ως συστατικό στο εμβόλιο  ή το ποσοστό της είναι πολύ μικρό -έτσι λένε. .Διαβάστε εδώ και εδώ κάποιες  συζητήσεις για το θέμα  όπως και εδώ για τον αυτισμό και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Θα μπορούσα να πω και εγώ ότι ό υδράργυρος είναι ένα συστατικό το οποίο βρίσκεται στην φύση και στην τροφή μας ( τα μεγάλα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός έχει αποδειχτεί ότι έχουν μεγάλες ποσότητες υδραργύρου εξαιτίας της μόλυνσης των θαλασσών) και επίσης σε μεγάλες ποσότητες επηρεάζει τον εγκέφαλο (wikipedia.org )

Αν και διστακτική ακόμα αποφάσισα να κάνουμε το εμβόλιο γιατί γιατί έχω εμπιστοσύνη στην παιδίατρο μας , γιατί το έχω κάνει και εγώ γιατί δεν έχω πεισθεί ακόμα 100% για το αν μπορεί να προκαλέσει αυτισμό. Και διαβάζοντας και για την  ιστορία του εμβολίου πείθομαι όλο και περισσότερο για την αναγκαιότητά του και την ασφάλεια του.

Στο χέρι της κάθε μητέρας είναι να διαβάσει και να ψάξει λίγο παραπάνω και να βγάλει τα συμπεράσματά της. Άλλωστε όλοι μας προσπαθούμε για το καλύτερο για τα παιδιά μας.

Advertisements

Η γνώμη σας μετράει

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s