επιχειρηματικότητα / λύσεις

MOMPRENEUR -Συνδυάζοντας μητρότητα και επιχειρηματικότητα

Το τελευταίο διάστημα τριγυρνόντας στο internet – κοινώς σερφάροντας – πέφτω συνεχώς σε μια νέα τάση ,κίνημα, ανάγκη όπως θέλετε πείτε το MOMPRENEUR.

Τι είναι όμως? 
Είναι ένας καινούριος όρος για να περιγράψει τις γυναίκες , βασικά τις μητέρες, που δημιουργούν μια επιχείρηση στο σπίτι τους και δουλεύουν από εκεί έχοντας παράλληλα και την επίβλεψη των παιδιών τους.Οι mompreneur κερδίζουν συνεχώς έδαφος ειδικά στην Αμερική από όπου ξεκίνησε  – γιατί άραγε ξεκινάνε όλα από εκεί?
Όταν λέμε επιχείρηση δεν εννοούμε καμία τεράστια επιχείρηση αλλά συνήθως είναι το χόμπι που μπορεί να εξελιχθεί σε μια δραστηριότητα που μπορεί να αποφέρει ένα μικρό εισόδημα.Είναι ένας τρόπος να συνδυαστεί ένα χόμπι ή κάποια δραστηριότητα που είχαμε πριν την οικογένεια – πως λέμε last year – με την φροντίδα του σπιτιού και των παιδιών και παράλληλα να μας αφήνει και ένα έσοδο.

Πολλές mompreneur έχουν ξεκινήσει από την δραστηριότητά τους από την ανάγκη να βρουν λύση σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά  έχοντας μια άλλη θεώρηση των πραγματων – όταν γίνεσαι μαμά αρχίζεις και τα βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα .
Βέβαια της περισσότερες φορές μια mompreneur δημιουργεί πιο απλά πράγματα όπως κάποιες χειροτεχνίες πλέξιμο, ράψιμο, ζωγραφική , κοσμήματα , ζαχαροπλαστική  και τις πουλάει μέσω διάφορων site όπως το E-bay ή το Etsy ή Facebook.
Το βασικό όταν αποφασίσει κάποια να γίνει mompreneur είναι ή εξισορρόπηση του χρόνου μεταξύ οικογένειας και δραστηριότητας.Γιατί ναι μεν δουλεύεις από το σπίτι αλλά από την άλλη χρειάζεται πειθαρχία και πλάνο για να βγει ένα σωστό αποτέλεσμα.
Τον όρο θα τον συναντήσετε και ως WAHM – Working At Home Mothers.Υπάρχουν πολλά site που μπορούν να σας δώσουν πληροφορίες αλλά λαι ιδέες όπως  http://www.mompreneursonline.com/ , http://www.entrepreneur.com/mompreneur/index.html , themompreneur magazine ,working at home online
Σε οικονομικά δύσκολους καιρούς είναι μια λύση – για σκεφτείτε το και κυρίως ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΠΡΑΞΗ.

Advertisements

Η γνώμη σας μετράει

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s