καθημερινότητα

Οδηγός δημιουργικότητας

Μερικά tips από τους guru επιχειρήσεων που λειτουργούν στην οικογενειακή μας καθημερινότητά

  • Αγνοήστε τους πάντες και τα πάντα. Στην αρχή δεν ξέρεις εάν η ιδέα σου είναι καλή ή όχι. Και βέβαια ελάχιστοι θα σε υποστηρίξουν για να κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή- είναι στην ανθρώπινη φύση . Μην περιμένετε και πολλά και από τους φίλους και την οικογένειά σας . Οι νεωτερισμοί και οι καινοτομίες τρομάζουν  γιατί μπορούν να σε αλλάξουν  και αυτό δεν είναι και πολύ ευπρόσδεκτο.  Εάν πιστεύετε ότι έχετε μια καλή ιδέα μην σταματάτε , ο κόσμος πάντα χρειάζεται κάτι νέο, κάτι διαφορετικό, μια διαφορετική άποψη. Παράδειγμα : Ξεκίνησα να θηλάζω και συνεχίζω εδώ και 13 μήνες . Στην αρχή δύσκολα και άκουγα και σχόλια » έλα μωρέ τι πάθανε τα δικά μας τα παιδιά που ήπιαν σκόνη γάλα?, Βγες καμιά βόλτα και δώσε μπιμπερό δεν χάθηκε ο κόσμος.Χμμμ. Πως βγαίνεις βόλτα με παιδί που θηλάζεις και κοιμάται μόνο στην αγκαλιά σου? Απλά αγοράζεις ένα sling και τους αφήνεις να κουρεύονται όλοι γύρω σου.Πας και για καφέ,πας και σε ταβέρνα και όλα μια χαρά. Και ξαφνικά ακούς «φοβερή ιδέα , μπράβο» και σου έρχεται κεραμίδα.

  •  Δεν χρειάζεται να έχετε την καλύτερη ιδέα για να ξεκινήσετε. Απλώς ξεκινήστε . Δύσκολο ε? Έχω πέσει και εγώ θύμα της σκέψης μου . Σκέφτομαι , σκέφτομαι,    αλλά πράξη καμία. Τολμήστε το και ας αποτύχετε. Τουλάχιστον θα έχετε προσπαθήσει. Η αποτυχία είναι και αυτή μέσα στην ζωή και μπορείς να μάθεις πολλά περισσότερα από το να μελετάς ακαδημαϊκά μόνο ένα θέμα. Παράδειγμα αυτό το μπλογκ. Δεν είμαι σίγουρη ακόμα για το τι κάνω και πως το κάνω, απλώς ξεκίνησα 
  • Βάλτε ένα πρόγραμμα και τηρήστε το. Τι λέω τώρα! Ποιο πρόγραμμα να τηρηθεί με δουλειά, σπίτι , παιδί και νοικοκυριό? Απλώς ότι μπορεί να γίνει σήμερα μην το αναβάλλετε για αύριο.                                                                              
  • Είστε υπεύθυνοι για τις πράξεις σας , εσείς και όχι οι άλλοι.
     Κανείς δεν θα σας πει εάν αυτό που κάνετε είναι καλό , έχει       νόημα ή ότι υπάρχει και άλλος τρόπος να το κάνετε και εάν σας το πει πιθανόν δεν θα τον ακούσετε. Και καλά θα κάνετε γιατί εσείς αποφασίζετε τι, πως και πότε θα πράξετε.Παραδείγματός χάριν δεν μπορείτε να μείνετε στις ιδέες που είχε η γιαγιά σας , η μαμά σας και οι λοιποί για το πως θα μεγαλώσετε το παιδί σας χωρίς να περάσετε από ένα φίλτρο όλα όσα σας λένε. Δεν πειράζει εάν είστε το μαύρο πρόβατο επειδή δεν συμφωνείτε με όσα σας λένε, πρέπει να υπάρχει και αντίλογος έτσι δεν είναι?


  • Τραβήξτε κόκκινες γραμμές και βάλτε όρια. Βάλτε όρια και υποστηρίξτε τα . Προσπαθήστε να μην κάνετε «εκπτώσεις» στα πιστεύω σας και στις ανάγκες σας.Είναι ευκαιρία τώρα που τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα να επαναπροσδιορίσουμε τις αρχές μας και τις αξίες μας και να παλέψουμε γι’ αυτά. ‘Ολοι μας χρειαζόμαστε όρια και όταν ξεφεύγουμε υπάρχουν συνέπειες.Θέστε όρια στα παιδιά δείξτε τους ποια συμπεριφορά είναι αποδεκτή ή όχι και ποιες είναι οι συνέπειες όταν δεν τηρούνται όσα ορίζετε. Τα έχουν ανάγκη για να αισθάνονται ασφάλεια  και να γνωρίζουν ότι βρίσκονται υπό τη καθοδήγση και την προστασία του γονιού. Σύμφωνα με την ψυχολόγο Carola Folle-Αλέπη «τα παιδιά στα οποία οι γονείς θέτουν σταθερά όρια που δεν περιορίζουν τις ευκαιρίες για πειραματισμό και επιτρέπουν την αυθόρμητη έκφραση, έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, είναι ανεξάρτητα και υπεύθυνα.»        

Advertisements

Η γνώμη σας μετράει

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s